Ce sa faci cand iti raman albusuri?
Un gulguf! Si de data aceasta am optat sa refac „rondeaua” de ananas prin compozitia adoptata.
Astfel am utilizat urmatoarele

INGREDIENTE
2 albusuri
4 linguri de lapte
40 gr unt 65% gr
40 gr faina
1 lingura de zahar brut (optional)
1/4 pastaie de vanilie
1/4 lingurita praf de copt
2 felii de ananas proaspat
decor optional: alune de padure pisate


MOD DE PREPARARE
Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul si laptele pana s-a format o „crema”.
Separat am batut spuma albusurile.
Am incorporat peste unt faina amestecata cu praful de copt, apoi cu o lingura, usor spuma de albus fara sa amestec apasat.
Am uns forma cu unt ( eu am folosit de unica folosinta, de carton), am turnat compozitia si am presarat din belsug ananas taiat cubulete, apasandu-l usor spre interior.
Am bagat totul la 170 gr pana a trecut testul cu „paiul/scobitoarea”.
Astfel am obtinut o „rondea” galbuie cu textura poroasa ..ca de ananas, cu gust si miros…de ananas.
Pofta buna!