INGREDIENTE:
Pentru aluat
1 banana
100 g unt 80%
125 g gris
130 g faina alba 000
50 g faina de grau integrala

Pentru umplutura:
4 mere medii
3 linguri nuca macinata
unt cat o nuca
1 lingura sirop de artar

MOD DE PREPARARE:

Banana se piseaza cu furculita si se amesteca cu untul taiat cubulete( untul sa fie la temperatura camerei).
Peste aceasta compozitie se incorporeaza treptat grisul si faina. Se framanta pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se baga aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Merele se curata, se dau pe razatoarea mare. Se calesc putin cu untul, siropul si putina apa. La final se adauga nuca macinata.

Aluatul se scoate de la frigider si se imparte in doua parti egale. Modelam cu sucitorul prima bucata de aluat, sub forma de cerc.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul, dupa care asezam merele si peste mere rupem bucati mici din cealalta parte de aluat, astfel incat ca fie acoperite merele.

Dam tarta la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 40 de minute.

Pofta buna!