INGREDIENTE

260g făină alba de grau tip 000
2 linguri de carob (pudră de roșcove)
1 lingură de zahăr brun (opțional)
3 ouă
120g unt (topit și răcit) – cu 65% grasime
120ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 pere
Zeama de la o jumătate de lămâie
2 lingurite praf de copt bio

MOD DE PREPARARE

Pentru început curățăm perele de coajă, le tăiem feliuțe mici și le punem într-un bol.Le stropim cu sucul de la lămâie pentru a nu se oxida și înnegri la culoare.

Batem bine ouăle cu zahărul până obținem o consistență cremoasă(3-4 min).
Adaugam făina, alternand cu praful de copt, carobul și laptele câte puțin, având grijă să obținem o compoziție nu foarte densă.

Încorporăm și untul și amestecăm bine.

Vărsăm jumătate din compoziție într-o tavă rotundă cu fundul detașabil și cu diametrul 24cm (unsă în prealabil cu unt și tapetată cu făină) și decorăm cu bucățele de pere.

Turnăm restul de compoziție deasupra și decorăm după bunul plac cu perele rămase.

Bagam tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 45 minute caldura sus-jos fara ventilatie sau pana trece testul cu scobitoarea.

Poftă bună!