INGREDIENTE

200g carne tocata de vita
1 ceapa
1 morcov
½ ardei gras rosu
4-5 linguri suc de rosii
6-7 cartofi micuti
Un cub unt
50 ml lapte
2 oua
2 linguri smantana
Cascaval ras (sau mozzarella fresca)
Busuioc sau alte condimente dupa gust

MOD DE PREPARARE

Curatati si taiati cartofii in cubulete si ii puneti la fiert. Dupa ce au fiert, ii faceti piure cu untul si laptele.

Tocati marunt la robot sau dati pe razatoarea mica ceapa, morcovul si ardeiul, apoi le inabusiti in apa cu putin ulei de masline pana se inmoaie. Peste legumele inabusite adaugati si carnea de vita tocata si foarte putina apa. Amestecati in cand in cand pana ce carnea isi schimba culoarea si se evapora apa, aproximativ 15 minute, apoi adaugati si condimentele.

Piureul il impartiti in doua. Ungeti un vas yena cu unt si puneti un strat de piure, compozitia cu carnea, peste care stropiti cu sucul de rosii si acoperiti cu piureul ramas.

Bateti ouale cu smantana si turnati compozitia deasupra piureului, apoi presarati cascaval ras.

Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste frumos, aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!