INGREDIENTE

500 gr branza dulce de vaci
o lingura de sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 oua
5-7 linguri de gris
Cirese congelate
Biscuiti (de casa)

MOD DE PREPARARE

Branza dulce, ouale si zaharul se amesteca bine cu o furculita. Apoi adaugam 5 linguri de gris si amestecam cat sa fie bine incorporat (in cazul in care doriti sa aiba o consistenta mai ferma se mai poate adauga 1-2 linguri de gris). Compozitia o lasam sa se odihneasca 20 de minute. Intre timp intr-un castron se maruntesc biscutii (eu i-am dat pe razatoare).

Punem la fiert o oala cu apa si pana incepe sa clocoteasca formam papanasii imbracand cate o cireasa in compozitie. Pentru a se putea lucra mai usor cu branza, se pot umezi mainiile in apa. Dupa ce da apa in clocot asezam papanasii cu spatiu intre ei (mai bine ii fierbem in mai multe ture) si ii lasam circa 15-20 de minute pana se ridica la suprafata. Dupa ce sunt fierti ii scoatem cu paleta si ii tavalim in biscutii maruntiti.