INGREDIENTE

2 oua
4 lingurite sirop de artar (optional)
100 g faina alba de grau tip 000
50 g unt cu 65% grasime
1 lingura ulei de masline
3 mere
scortisoara Ceylon

MOD DE PREPARARE

Se face un aluat din galbenusuri, 2 lingurite sirop, faina, unt si ulei. Se framanta bine si se da la rece 15-30 minute.

In acest timp se curata merele de coaja, seminte si cotor si se feliaza foarte subtire.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu grija (este fraged si se rupe usor) intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Se aseaza merele feliate si se pudreaza cu scortisoara.

Se coace la foc mic (170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie) pana se rumeneste putin pe margine.

In timpul acesta se bat albusurile spuma si spre final se adauga celelalte doua lingurite de sirop.

Se scoate tava si se pune bezeaua deasupra.

Am trasat cateva dungi cu o furculita si am dat la copt pana s-a rumenit frumos.

Simplu si delicios!

Pofta buna!