Ma gandeam de ce oare grisul se foloseste doar in combinatii dulci?
De ce nu si altfel in afara de galuste?
Si asa am am ajuns la reteta de mai jos

INGREDIENTE (o portie generoasa)

250 mL lapte de vaca 3.5% grasime
4 linguri potrivite gris
2 linguri riccota/ branza de vaci/braza de casa
1 lingura mozzarella fresca rasa
1 lingura mascarpone
1 lingura branza maasdam / cheddar / cascaval – numai pentru 1 an+/ cas pentru 8 luni+
1 lingurita de unt
1 praf de boia dulce de ardei

MOD DE PREPARARE

Am fiert grisul in lapte, aproximativ 3-5 min.

Trebuie sa fie cremos.

Imediat dupa ce am stins focul am adaugat untul.

Am lasat 10 minute sa se raceasca putin, apoi am incorporat branzeturile, mai putin branza maasdam.

Aceea am presarat-o deasupra si apoi boiaua dulce.

Pofta buna!