Unul dintre cele mai delicioase gemuri ce trebuie sa existe in camara este gemul de capsuni.
Daca mai spunem ca este si fara zahar, atunci este obligatoriu de facut macar cateva borcanele.

INGREDIENTE

1 kg de capsuni

circa 400 ml suc de mere (eu prefer sa cumpar bio) – sau puteti face in casa daca aveti storcator de fructe.

 

MOD DE PREPARARE

Am spalat bine, bine capsunile, le-am curatat de codite si le-am taiat in 4.

Le-am lasat putin la scurt, timp in care am pus la fiert la foc mic intr-o oala cu fund dublu, sucul de mere.

Cand a inceput sa fiarba, am pus capsunile si am amestecat incontinuu, indepartand din cand in cand cu lingura de lemn sau spumiera tot surplusul de spuma.

Cand acestea s-au macerat si au inceput sa le lege bine, mai lasati circa 5 minute (amestecand continuu sa nu se lipeasca).

Eu imediat dupa ce pun capsunile, pregatesc si borcanele.

Curate, le asez pe o tava cu capacele lasate separat langa, si la pun in cuptor.

Il setez la 150-160 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si le las asa circa 30 de minute.

Le scot si torn fierbinte gemul.

Inchid ermetic borcanele si le rastorn.

Le las asa, acoperite cu un prosop gros, pentru 30 minute.

Le intorc apoi si le las asa la loc cald pana se racesc complet.

Merge perfect gemul in budinci, rulade, tarte, briose etc.

Pofta buna!