O ciorba mult adorata de mine, care se pare ca a placut tuturor celor carora le-am oferit-o ( 7 portii – 6 adulti si 1 copil).
Trebuie incercata macar metoda si completata cu alt tip de carne.

INGREDIENTE (5-6 portii)
500 g organe
2 cepe
3 rosii
1 ardei
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 lamaie
1 ou
3 linguri de ulei de masline
1/ 2 legatura de leustean
dupa preferinte condimente pentru gust

MOD DE PREPARARE

Am dat intr-un clocot organele.
Le-am spalat si tocat in 2-4.

Separat am taiat cubulete mici toate legumele.

Alegeti dimensiunea dorita, sau poate preferati rondele …

Am pus legumele cu uleiul si 100 ml de apa intr-o oala la foc potrivit.

Am adaugat condimentele ( sare si piper am optat eu, dar in functie de preferinte se poate si fara, sau cu alte mirodenii).

Am lasat asa pana s-au inmuiat bine rosiile si au inceput sa fiarba.

Am adaugat 3litri de apa si carnea si am lasat la fiert pana a dat in clocot.

Am frecat oul cu lamaia bine, bine.

Apoi cu un polonic am luat supa si am turnat in castron peste ou amestecat rapid si cu grija, astfel incat sa nu se branzeasca.

Am turnat apoi in ciorba amestecul obtinut si am amestecat energic si in ciorba.

Potriviti cu lamaie in functie de preferinte.

Am lasat alte 5 minute sa fiarba, am stins focul si am presarat leustean.

Pofta buna!