INGREDIENTE

250g faina alba de grau
50g unt
1 ou
Un galbenus pentru uns
1 lingura zahar brut (optional)
1 pliculet drojdie uscata (7g)
100ml lapte caldut

 

MOD DE PREPARARE

Puneti untul intr-o craticioara la topit.

Intr-un bol turnati laptele caldut si dizolvati drojdia.

Adaugati oul batut, untul topit, zaharul si incorporati si faina.

Nu insistati prea mult cu framantatul, doar cat sa fie incorporate bine toate ingredientele.

Aluatul este moale si lipicios, ideal este sa fie facut la robot. Nu mai adaugati faina, incercati sa-l manevrati rapid. Acoperiti bolul cu un servet si lasati sa creasca in loc caldut pentru 1-2 ore.

Puneti aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina si impartiti-l in 5 bule. Nu mai adaugati faina, chiar daca este lipicios, va fi suficienta cea de pe blatul de lucru, cat sa-l manevrati rapid. Puneti bulele in tava pe hartie de copt si lasati din nou la loc caldut pentru inca 30 de minute.

Ungeti chiflele cu galbenusul diluat cu putina apa.

Bagati la cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc frumos, aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

*Merg de minune la micul dejun taiate in doua pe lung si unse cu unt si magiun sau branza.

Va recomand si BATOANELE CU MAC