Ceva bun, de casa si usor de facut.
Mama o gatea cu drag in urma cu cativa ani, asa ca am apelat la memoria ei, am mai pus ceva de la mine si…voila budinca de casa cu aroma de vanilie

INGREDIENTE

500 ml lapte 3.5% grasime sau lapte vegetal
2 galbenusuri
1 lingurita rasa pudra de vanilie
1 praf de migdale macinate ( optional)
2 linguri cu varf amidon de porumb sau de cartofi
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)

MOD DE PREPARARE

Am pus 250 ml de lapte la foc mic.

Restul ingredientelor le-am amestecat bine, bine cu telul.

Cand a inceput sa fiarba laptele am pus treptat mixul amestecand continuu.

Si am amestecat pana s-a ingrosat asemenea unei creme dense.

Se poate face si fara zahar si servi cu fructe, sau cu extra zahar dupa preferinte.

Merge servita calda, rece, indiferent de anotimp, servita cu diferite aluaturi, la tarte etc

Pofta buna!