INGREDIENTE (1-2 portii)

3 linguri tapioca
1 pahar lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
½ banana coapta bine
1 nectarina
1 ou
5-6 linguri faina alba de grau (cu aproximatie, se mai adauga daca compozitia este prea lichida)
½ lingurita scortisoara Ceylon
Cateva coacaze – optional

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert perlutete de tapioca in lapte pana cand acestea au devenit transparente. Le-am lasat sa se raceasca putin.

Am amestecat banana pasata cu o furculita cu oul si scortisoara, turnand apoi si tapioca (impreuna cu laptele in care a fiert, pentru ca am pus mai mult lapte, incat sa nu scada tot la fiert). In functie de cat de zemoasa este, se pune si faina.

Eu am pus 6 linguri si am omogenizat.

Am turnat compozitia in forma de silicon si am pus deasupra nectarina, curatata si feliata, si cateva coacaze.

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand s-a rumenit deasupra, aprox 30 min.