INGREDIENTE

1 iaurt mic (140g)
1 ou
3 linguri rase faina alba de grau
½ banana
2 capsuni medii – mai mici decat cele din fotografie(se pot folosi si din congelator, daca aveti provizii de capsuni de casa, cu atat mai bine; eu nu folosesc de obicei din comert, azi facand o exceptie pentru ca aveam prea multe)
1 lingurita sirop de artar – optional – numai pentru 1 an+
Un varf de lingurita pudra de vanilie – optional
Unt pentru tapetat vasul

MOD DE PREPARARE

Am taiat fructele felii.

Am batut oul si l-am amestecat bine cu un tel micut cu iartul, siropul de artar si pudra de vanilie, apoi am incorporat faina si am omogenizat. Am pus si feliile de fructe si am amestecat usor.

Am turnat compozitia in vasul ramekin uns cu unt si am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproape 40 minute, pana s-a rumenit deasupra.

Este pur si simplu delicioasa, dulce-acrisoara, racoritoare!

*Budinca are textura umeda!