INGREDIENTE

4 oua
4 linguri cu varf de faina alba de grau tip 000
2 linguri mei
4 linguri ulei de masline sau de cocos
1 lingurita praf de copt bio
1 lingurita  sirop de artar (optional)
1/2 mango copt
1/2 para mare bine coapta
3-4 linguri dovleac placintar ras fin – a fost crud

MOD DE PREPARARE

Am hidratat meiul peste noapte si a doua zi l-am fiert pana a inflorit apoi l-am scurs.

Am separat ouale si am batut albusurile spuma.

Am adaugat pe rand galbenusurile, uleiul, siropul, faina in ploaie (in care am incorporat praful de copt) si meiul.

Am asezat in forma de briose pe rand: un strat de aluat, un strat de mango/para/dovleac, apoi alt strat de aluat si deasupra iar fructe/dovleac.

Le-am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Para si mango au fost tocate bucatele mici, iar dovleacul placintar dat pe razatoarea fina.

Alte precizari
A iesit o tava cu 12 briose.