INGREDIENTE ALUAT
500g faina alba de grau (am folosit t45), se poate si cu 000
250ml lapte caldut
2 oua
50g unt topit – am folosit cu 65% grasime
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
Un pliculet drojdie uscata (7g) sau 25g drojdie proaspata

INGREDIENTE UMPLUTURA
350g branza de vaci sau ricotta (am folosit ricotta)
indulcitor (optional)
1 ou
2-3 linguri gris
Stafide (le hidratati 1h in apa apoi le scurgeti)

1 ou + 2 linguri de lapte pentru uns branzoaicele

MOD DE PREPARARE

Puneti laptele caldut (atentie! Foarte putin caldut, nu fierbinte) intr-un bol si adaugati drojdia, zaharul sau siropul si ouale si amestecati usor pana se topeste zaharul. Incepeti sa adaugati faina putin cate putin si framantati. Dupa ce ati integrat toata faina, adaugati si untul topit si mai framantati putin. Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc caldut.

Daca in camera nu este cald, aluatul nu va creste. Il puteti pune la crescut si in cuptorul setat pe 30 grade C pentru aproximativ 1h.

In timp ce aluatul este la dospit, preparati umplutura, amestecand toate ingredientele, apoi bagati vasul la frigider. Daca folositi branza de vaci, trebuie sa o scurgeti bine.

Puteti pune si 2 oua in umplutura, daca branza pe care o folositi este mai uscata. Eu am folosit ricotta, care este o branza cremoasa, iar daca puneam 2 oua, compozitia iesea prea moale.

Tot in functie de consistenta branzei puteti pune doar 2 linguri de gris.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnati pe blatul de lucru uns cu ulei.

Am impartit aluatul in 11 bucati. Am intins fiecare bucata in forma de patrat. Nu am folosit sucitorul ci am intins cu mana.

Am pus in mijlocul fiecarui patrat 1-2 linguri de umplutura si le-am inchis unind colturile patratului pe diagonala sau le puteti da forma rotunda, unind inca o data colturile patratului.

Puneti branzoaicele in tava pe hartie de copt si lasati-le sa mai creasca pentru aproximativ 30 de minute.

Ungeti branzoaicele cu ou batut cu lapte si bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.