INGREDIENTE

500 mL lapte de vaca pasteurizat 3,5% grasime
150g iaurt (am folosit grecesc cu 9% grasime)- puteti folosi si iaurt normal cu 3% grasime

MOD DE PREPARARE VIDEO

Punem laptele la fiert si cand aproape incepe sa fiarba adaugam iaurtul.

Lasam sa fiarba la foc mic pana observam ca branza se ridica la suprafata si se alege de zer.

Trecem printr-o strecuratoare si presam usor branza sa mai iasa zerul din ea.

Si gata am preparat branzica sanatoasa pentru bebelusi. Din aceasta cantitate ies aproximativ 100g de branza.

Branza preparata in casa poate fi introdusa inca de la 6 luni, pentru inspiratie aveti PLANUL DE DIVERSIFICARE PENTRU PRIMELE 30 DE ZILE si poate si introdusa si in multe preparate: RETETE CU BRANZA DE CASA.

Branza de casa o puteti pastra la frigider pana la 3 zile in recipient inchis ermetic.

Pofta mare si diversificare relaxata!