INGREDIENTE (4-5 portii)

500 ml lapte 3,5% grăsime
100 g mălai
50 g griș
60 g unt 82% grăsime
80 g smântână cu 12% grasime
200 g iaurt normal sau grecesc
4 ouă
coajă de lămâie bio
pudra vanilie – optional
fructe de pădure

MOD DE PREPARARE

Am pus laptele la fiert împreună cu untul, coaja de lămâie și vanilia. Când a început să fiarbă, am adăugat în ploaie mălaiul și grișul și am amestecat până au început să se umfle. Am lăsat să se răcorească bine compoziția, apoi am separat ouăle.

Gălbenușurile le-am amestecat cu iaurt și smântână, iar albușurile le-am bătut spumă. După ce am amestecat cele două compoziții- cea cu mălai și cea cu iaurt și smântână- am încorporat albușul, cu mișcări ușoare de jos în sus.

Am uns tava cu unt, am turnat aluatul și am adăugat fructe de pădure. Alivanca mea a fost gata în 30 de minute (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie).

*se poate pastra la frigider pana la 3 zile si se poate reincalzi la cuptor sau se poate servi la temperatura camerei.